Mosogatógép sótartály tisztítása

Mosogatógép sótartály tisztítása

Mosogatógép sótartályát vajon kell-e rendszeresen tisztítani, merülhet fel a kérdés kezdő mosogatógép tulajdonosokban.

Van egy jó hírem, a mosogatógép sótartály nem igényel különösebb tisztítást, takarítást, de azért hoztam néhány egyszerű háztartási tippet.

Még akkor sem, ha megijedsz, mikor látod, hogy só feltöltéskor víz kerül a mosogatógépedbe.

  • Mosogatógép sótartályát egyszer beüzemeléskor kell feltölteni vízzel.
  • Majd később, csak sóval kell rendszeresen feltölteni, amikor a mosogatógép só szint jelzője jelez.

Mosogatógép sótartályának tisztítása, takarítása:

  • A mosogatógép sótartályát belülről nem kell tisztítani.
  • Csak a só feltöltése után a sótartály betöltőnyílás peremét kell áttörölni, megszabadítani a só maradványtól, hogy utána szorosan rá tudd annak tetejét csavarni.
  • A sótartály feltöltése után a gép belülről való tisztítására a gyártók egy gyors, edények nélküli programot javasolnak, hogy a sólé felhíguljon és kiszivattyúzásra kerüljön, hogy véletlenül se károsodjon a mosogatógép. Erre nekem más praktikám van, olvasd el lejjebb.

A mosogatógép sótartályának tisztításával és töltésével kapcsolatos saját tapasztalatok:

  • Elsőre sok esetben úgy tűnhet, egy doboznyi só nem fog beleférni, ilyenkor én egy nyárssal a sót megkeverem és így a tartály további sót nyel el, és a felesleges vizet kinyomja. Nem erőltetem túlzottan, de ami ilyenkor a sótölcsérben van só azt már elnyeletem.
  • Azonban az sem baj, ha a teljes mennyiséget, nem tudod beletölteni, mert így legalább van tartalék sód, amivel azonnal fel tudod tölteni a mosogatógép sótartályát, ha a kijelző jelez. Én ezzel egy időben azonnal fel is írom a bevásárlólistámra. A mosogatógép só megvétel után pedig fel is töltöm teljesen a sótartályt. Így ismét marad egy kevés só, ami arra a néhány napra elegendő, míg újat veszek, de nem kell azonnal elrohanni a boltba érte.
  • Őszinte leszek, én mindig mosogatógép indítása előtt töltöm fel a mosogatógép sótartályát (só nem szokott mellé menni, mert tölcsérrel nagyon könnyű betölteni), és utána azonnal el is indítom, így megspórolok egy üresjáratot.

Így néz ki egyébként egy mosogatógép sótartály, amit igazából nem is látunk.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük