Fuga tisztítása járólapon egyszerűen

Fuga tisztítása járólapon egyszerűen

Fuga tisztítása járólapon 15 percben, egy újabb extra házimunka, ezúttal az emeleti előtérben. Ne keresd a logikát, miért ez lett a következő etap. Egyszerűen feltűnt, hogy a földszinten mennyivel szebb a fuga, ahol kb. 1 – 1,5 éve kitisztítottam a fugát (és igen még mindig látványos a különbség, bár koszolódott azóta is), egy véletlen esemény után.

A földre csöpögtettem húslét és azt akartam alaposan feltakarítani. Így esett, hogy nem csak a követ, hanem a fugát is befújtam szódabikarbónás tisztítószerrel és feltöröltem egy csodaszivaccsal. Igen ám, de ekkor ért a meglepetés, hogy valójában a fuga nem is olyan színű, amilyen, hanem el van koszolódva. Ez mindaddig nem is zavart, amíg nem látszódott a különbség, de miután láttam már mindenhol tiszta fugát szerettem volna. Neki is álltam és órák hosszat súroltam napokon át. Mert bizony a felület nagy, és a végére már minden bajom lett, mert csúsztam-másztam-dörzsöltem-sikáltam. És akkor még ne is beszéltem a két doboznyi csodaszivacs elkoptatásáról és a több hengernyi papírtörlő elhasználásáról. Nem akartam így járni, így elhatároztam, kis lépésekben fogom megoldani.

Közben kiderült, csodaszivacsra sincs semmi szükségem most. Teljesen jó egy kiszuperált mosogatószivacs, és a papírtörlő helyett is tökéletes egy mikroszálas törlőkendő. Sőt így akár kiskosztümben is el tudom végezni az egész melót.

Mert csak a fugába belefújom a citromos szódabikarbónát, amit a meglévő tisztítószerek között találtam, majd sima szivaccsal (vagy egy körömkefével), egyszer-kétszer áthúzom és máris törölhetem szárazra a fugát.

Fuga tisztítása járólapon eszközei:

  • citromos szódabikarbóna spriccelős flakonban
  • szivacs (sima) vagy körömkefe
  • mikroszálas kendő

 

Sok-sok módszerrel olvashatsz a neten, ígérem én is fogok írni róla, melyik mennyire olcsó és hatékony, de nekem ez tűnik a legegyszerűbbnek és különösen az tetszik benne, hogy semmilyen extra előkészületre sincs szükségem pl. nejlon zacskó a térdre, fuga beáztatása órákra és hasonló extra húzásokra. Az a gyanúm később hígítva, vagy talán csak tiszta víz is elegendő lesz.

15 perc nem lett elég a teljes előtérre, de majd apránként 3 – 5 percenként fogom folytatni. kezdetnek pont elegendő, hogy ismét látva a különbséget, ne hagyjon nyugodni a dolog és folytassam a megkezdett munkát, de egy biztos nem egyszerre fogom megcsinálni, mert nekem a sok kis lépés szimpatikusabb, amit jártamban-keltemben elvégzem, amikor egy pici időm van és nagy takarításba egyébként sem kezdenék. Úgy saccolom kb. ¾ – 1 óra között lett az időigénye.

És nem a kő nem lett ezúttal tisztább, de az összhatás egy világosabb, tisztábbnak tűnő járólapot eredményezett.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük