Vízforraló tisztítása

Vízforraló tisztítása

Vízforraló tisztítására is érdemes figyelmet fordítani, mivel vízzel működik itt is a vízkő lerakódás a probléma, a legnagyobb ellenség.

Nekem egy nagyon egyszerű módszerem van a vízforraló tisztítására,  rakok egy evőkanálnyi citromsavat a vízbe és felforralom, szerintem idáig mások is csinálják így, de utána én ezt a vizet a hatékony háztartás jegyében tovább hasznosítom, mert ezt a vizet a WC-be öntöm, a peremet körbe, ahonnan az alsó részébe folyik, állni hagyom, míg kihűl. Meglehetősen hatékony tisztíja, mindkét tárgyat.

Utána már csak egy kanna vizet a vízforralóban újból felforralok.

Vízforraló tisztítási módszerek:

  • Vízforraló tisztítása ecettel: A vízforralóba tegyél kb. 2 dl ecetet, néhány órát hagyjad állni, majd felöntve forrald fel a vizet. Utána szintén forralj benne egy kannányi vizet újra.
  • Vízforraló tisztítása szódabikarbónával: a maximum-csíkig töltsd fel vízzel, majd 3 kávéskanál szódabikarbónát tegyél bele. Forrald fel, majd hagyd egy félórát – órát állni.
  • Vízforraló tisztítása kagylóval: Soha nem próbáltam, csak olvastam, hogyha egy tiszta kagylót teszel a vízforraló aljára, akkor arra fog lerakódni, és nem a vízforraló aljára.
  • Vízforraló tisztítása bolti vízkőoldóval: a leírás szerint használjad, ezt inkább az ára miatt nem ajánlom.
  • Vízforraló tisztítása citromsavval: Fentebb leírtam, az én bevált módszeremet.

Egy biztos a rendszeres vízkőmentesítés ápolja és kíméli a vízforralót és megőrzi annak hatékony működését. Én sok esetben nem is a vízforraló, hanem a WC tisztítása érdekében tisztítom ki.

A vízforralót kívülről egy mikroszálas ronggyal bőven elég hetente áttörölni.

Óvd a vízforralódat is, hogy minél tovább megelégedésedre működjön. A mosogatógépedet pedig, így takarítsad, a mindennapokban.2 thoughts on “Vízforraló tisztítása”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük